IMG 2802
Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова давно очолює педагогічну освіту України і не лише. Флагман у освітянській сфері працює й над удосконаленням післядипломної освіти, підвищення кваліфікації фахівців. Над такими розробками трудяться науковці-педагоги Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації НПУ.
Нещодавно силами Інституту, з ініціативи його керівництва та за підтримки ректора вишу, доктора філософських наук, професора Віктора Андрущенка пройшов ще один щорічний очно-дистанційний Міжнародний науково-практичний семінар «Сучасна післядипломна освіта: традиції та інновації». Метою зібрання стало обговорення сучасних проблем післядипломної освіти і конкретизація традиційних та інноваційних шляхів її розвитку. Про це під час відкриття заходу зазначив проректор з наукової роботи НПУ Григорій Волинка. Григорій Іванович окреслив особливу актуальність роботи цього річного семінару, що обумовлюється, на думку професора, суспільним поступом. До того ж чимало роботи доклало керівництво Інституту перепідготовки і підвищення кваліфікації, аби такий захід мав широкий міжнародний масштаб. Результат – участь у семінарі науковців з більш ніж десяти країн світу, серед яких Азербайджан, Узбекистан, Марокко, Ліван, Росія, країни європейського простору.
IMG 2798
«Реалізація післядипломної освіти в нашому університеті починається ще зі співпраці із загальноосвітніми державними закладами, виявлення і підтримки талановитих молодих фахівців, науковців серед учнів шкіл і гімназій, - зауважив під час пленарного засідання директор Інституту, доктор біологічних наук Володимир Ісаєнко, - таким чином ми сприяємо й якісному вибору учнями справді спорідненої для себе професії. Відповідно до цього в НПУ проводяться численні конкурси для випускників шкіл».
IMG 2804
Зі слів Володимира Миколайовича стало відомо, що з нагоди семінару серед старшокласників був проведений ще один конкурс за темою «Інформація як секрет успіху». Усі учасники і особливо переможці були нагороджені відповідними дипломами і подяками ректора, а їхні роботи можуть переглянути усі охочі на сайті Інституту.
IMG 2829
Під час роботи семінару функціонували чотири секції за тематиками: «Якість і стандартизація післядипломної освіти», «Маркетингова та моніторингова діяльність у післядипломній педагогічній освіті», «Міжнародна післядипломна освіта», «Інноваційний педагогічний досвід викладання в системі перепідготовки та підвищення кваліфікації». Був налагоджений чудовий зв'язок в режимі он-лайн з Глухівським національним педагогічним університетом імені О. Довженка, партнером НПУ.
IMG 2814
Основними масштабними питаннями обговорення стали методики й засоби застосування інформаційно-комунікаційних і особистісно орієнтованих технологій навчання в системі підвищення кваліфікації. Учасники семінару мали змогу поділитися власним досвідом щодо використання маркетингових ідей у післядипломній педагогічній освіті.
IMG 2839
Чималий резонанс отримали виступи відомих в Україні науковців у сферах педагогіки, культурології, соціології, філософії. Піднімалися теми нової ролі науки й освіти у формуванні онтологічної основи сучасного світу, методик підготовки педагогічних кадрів соціальної сфери в умовах післядипломної освіти, її нормативно-правове забезпечення.
Безсумнівно актуальними, на думку вчених, стали питання використання моніторингових технологій у процесі підвищення кваліфікації вчителів, психолого-педагогічні умови організації такого моніторингу та використання спеціалізованих соціальних мереж в маркетингу післядипломної освіти.
IMG 2837
Завершився семінар оголошенням звітів секційних засідань і прийняттям ухвали заходу.
   

Контакти  

 

Дирекція

+38(098)927-48-48
+38(044)235-95-89

Приймальна комісія

+38(098)927-48-48
+38(044)230-92-87

 

nnippk@npu.edu.ua

   

Науково-методична рада  

   

Вчена рада  

   
© Навчально-науковий інститут неперервної освіти